top of page
14188165_1840485429507945_89776949703789

ABOUT US

since 2016​

Wij zijn een team van dolenthousiaste meiden met gastvrijheid, liefde voor lekker eten en eerlijke producten hoog in het vaandel! Alles wordt met liefde bereid, is veelal biologisch en supervers.   

 

We willen jullie graag het verhaal achter Blond vertellen. De reis is minstens zo belangrijk als de bestemming, toch?!

 

Foodtruck

Wij zijn Koen en Maaike, beste maatjes sinds het lot ons bij elkaar heeft gegooid! Allebei gek op lekker eten, feestjes èn horeca. We hebben onze avontuurlijke koppies bij elkaar gestoken en bedacht dat we ontzettend blij zouden worden van een eigen foodtruck. Hoe te gek gaaf zou dat zijn.

Met een idee alleen waren we er natuurlijk nog niet. Na maanden zoeken kwamen we onze beauty, onze liefde, een authentieke Ford Transit uit 1977, tegen op het wereldwijde web. Jaaa, haar moesten we hebben! We waren direct verkocht. Alleen het verhaal al wat er achter onze kanjer schuilt geeft de truck al een extra dimensie. Waar zij overal is geweest en wie met haar mee gereisd heeft. Welke plekken zij heeft gestaan en welke belevenissen ze heeft overleefd. In een kleine veertig jaar heeft ze meer gezien dan wij, een tikkeltje jaloersmakend stiekem wel. Juist dat maakte het voor ons reisfanaten helemaal bijzonder om met haar een nieuw avontuur aan te gaan. 

Geen top zonder een dal, luidt het gezegde. Ons ‘dal’ kwamen we tegen tijdens het klussen. Met een beetje creatief inzicht dachten we het (biologisch verantwoorde) varkentje wel even te wassen. Wat blijkt; allebei zijn wij niet heel erg handig en zullen we beiden ook nooit worden gevraagd om Klussen met Kijkers op de Nederlandse televisie te presenteren. Een tikkeltje hebben we ons dan toch verkeken op de hoeveelheid werk (voornamelijk technische dingen en zo) dat het vergde om onze kanjer om te bouwen tot super hippe foodtruck. Onder het mom van beter laat dan nooit, en na veel te lachen, gieren, brullen, huilen, vallen en weer op te staan, zal het ons lukken. Dit zou ons allemaal zeker niet gelukt zijn zonder de hulp van allemaal lieve vrienden, kennissen en familie. 

Natuurlijk hebben we ook veel lange avonden gespendeerd aan het samenstellen van het aan te bieden menu! Beiden zijn we dol op reizen, maar we weten ook dat de quote van Pliny the Elder; ‘Home is where the heart is’, niet gebaseerd is op fictie. There is no place like home! Daarom hebben we gekozen om voor de foodtruck alleen gebruik te maken van de beste producten uit onze streek. Het mooie Twente. Pure en eerlijke gerechten. We zijn de hele omgeving afgestruind om de beste ingrediënten te vinden voor onze gerechten op de menukaart. En of dat gelukt is! 

 

Lunchroom

Een andere lang gekoesterde droom van ons was om altijd een zaak samen te runnen. Met dezelfde insteek als de food truck gebruiken we ook hier enkel de beste ingrediënten voor onze gerechten. Zo veel mogelijk biologisch en rechtstreeks van de boer. Bijna alles is huisgemaakt. Van onze quiche tot de cheesecake en van onze soep tot het cakeje bij de koffie. Wij koken met gevoel en passie, en dat proef je. We zijn nu 5 jaar verder en wij zijn nog steeds intens blij met de mooiste lunchroom/huiskamer/koffiehuis/restaurant van Oldenzaal, en eigenlijk ook wel van heel Nederland (vinden we zelf;)) 

Onze pelgrim Koen is inmiddels begonnen aan een nieuw avontuur en is na zijn tocht naar Santiago de Compostela nu  onderweg met de benenwagen naar Rome. Veel succes knullie! We gaan je missen:)

OUR STORY
Het begon allemaal met een lelijke bruine camper...
image3.JPG
bottom of page